Matupplevelser på lokala råvaror

I Idre hittar du ett brett utbud av restauranger. Alltifrån mysiga restauranger för en lunch i backen till finedining-krogar av riktigt hög kvalitet.

Renen & Älgen
Renen & Älgen är Idre Himmelfjälls nyaste pärla för hela familjen. Den rymliga restaurangen är skapad som en modern tolkning av en fjälllodge med starka inslag av trä och en touch av Idre. Närproducerad mat med lokala råvaror i fokus är devisen i köket. Här kan du värma dig med klassisk gulaschsoppa eller renskavsgryta. Det bjuds även på vegetariska alternativ, såsom halloumiburgare och sallader. Självklart står även våfflor med hjortronsylt och grädde på menyn.  Läs mer om Renen & Älgen här.

Lilla Vildt
Mitt på torget ligger den mysiga White guide-listade restaurangen Lilla Vildt. En självklar samlingspunkt för skidturister, lokalbefolkning och säsongsarbetare. Här serveras bland annat råbiff på älg med brynt smör, tryffel och syrad lök. Menyn utgår från noggrant utvalda råvaror och har en smakmässig touch av Asien med inslag av miso, kimchi och gochujang. Nytt för i år är att Lilla Vildt erbjuder eftermiddagsplock som en avspänd aktivitet efter en dag i skidbacken. Dryckeslistan består av lokala alternativ, från Orsholms bryggeri, såväl som internationella viner och suröl. Läs mer om Lilla Vildt här.


Kött & Fiskbaren
En av Sveriges mest erkända krögare, Melker Andersson, sätter sin signatur på Kött & Fiskbaren, en av Idre Fjälls nya restauranger. Du kan räkna med högkvalitativa råvaror med en lokal inspiration och stora matupplevelser. Läs mer om Kött & Fiskbaren här.

Timmerkojan
Ett stenkast från Askes lekplats serverar Timmekojan goda italienska kvalitetspizzor. Är du inte sugen på pizza finns pasta, hamburgare och á la carte.

Charlies
Välkommen att njuta av en lunch – mitt i västbacken. På Charlies serveras dagens lunch och erbjuds ett stort utbud för både barn och vuxna. Varför inte koppla av på verandan efter en dag på cykel, efter vandringen eller fjälläventyret.

PW Kök & Bar
På PW Kök & Bar kan du njuta av smakfulla rätter som tar in pärlorna från det lokala skafferiet. Vad sägs om sotad fjällröding med grönkålskrisp och champagnehollandaise?

PW Kök & Bar hittar du i Pernilla Wiberg Hotel.

Värdshuset
På Idres äldsta restaurang Värdshuset hittar du klassisk husmanskost, lagad från grunden med svenska råvaror. Alltid med vegetariskt och veganskt alternativ. Värdshuset ligger inne i centrumbyggnaden. Läs mer om Värdshuset här.

Understället
På Understället görs burgare med kärlek, från grunden och av svenska råvaror i säsong. Det finns inte ett gram plast här inne och halvfabrikat är portade! Läs mer om understället här.

Restaurang Utsikten
Välkommen till restaurang Utsiken – Idrefjällets topprestaurang med svårslagen utsikt. Här kan du njuta av olika bowla, premiumpizza och gott fika. Läs mer om Utsikten här.

Vildmarksnästet
På Vildmarksnästet blir du bortskämd med vild meny och en fantastisk atmosfär. Här hottar du en meny med äkta vildmarkskänsla. Vildmarksnästet ligger mitt i Västbacken, nedanför Fäboden. Läs mer om Vildmarksnästet här.